Yoga voor artiesten en cultuurmakers

BEWUST.YOGA geeft yogacoaching en privélessen voor uitvoerende artiesten. Enerzijds als mentale en fysieke ondersteuning van de performer zelf, anderzijds als input voor de theatrale boodschap.

Yoga heeft een eeuwenoude traditie met mystieke elementen en verhalen die diep raken. Door de beoefening én door het vertellen op verschillende manieren wordt meer welzijn en bewustzijn bereikt. Zelfs bij een publiek dat passief de boodschap tot zich neemt.

De yogabegeleiding is specifiek afgestemd op artiesten en cultuurmakers.

Eigen fysieke en mentale welzijn

Focus op jouw vak en begeleiding in meer energie, kracht én ontspanning.

Privé of in kleine groepen

Deze yogavorm is maatwerk en wordt privé gegeven of aan kleine gezelschappen in de Randstad.

Over BEWUST.YOGA

Geleid door Marc van Heijningen, no-nonsense Westlander die ervaren heeft hoe yoga je hele ‘zijn’ beïnvloedt.

Nog beter luisteren naar lichaam en geest

Yoga voor fysiek en mentaal welzijn

Performers, artiesten, cultuurmakers kennen als geen ander de enorme spagaat van flow, inspiratie en daarnaast de druk van presteren. Met name die druk van presteren kan impact hebben op het lichaam en de geest. Met yoga leer je de druk kanaliseren op een manier die je lijf en mentale toestand goed doet en ontspant. Zodat je kunt genieten van je prestatie en daarna nog meer inspiratie beleeft.

Combinatie van yoga, meditatie en chi kung

De yoga ondersteuning is altijd maatwerk, waarbij eerst samen besproken wordt wat het doel is en het uitgangspunt. Over het algemeen beschik je al over een flinke portie lichaamsbewustzijn. Maar juist door te luisteren en te kijken naar de nuance, kun je daarin groeien en ontspannen. Ik werk met lichaamsposities die rustig uitgelegd en zorgvuldig opgebouwd worden, ademhalingsoefeningen, korte meditaties en chi kung oefeningen.

Yoga voor theatrale input

De eeuwenoude traditie van yoga, de veelheid aan mystieke verhalen, de diversiteit aan yogavormen en de impact die yoga heeft op miljoenen mensen, maakt yoga tot een interessant gegeven voor theater, dans en zang.

Voorbeelden van yoga en cultuur

  • Verhaal en beweging op basis van oude geschriften (Upanishad) over de yoga-Sutra’s van Patanjali of het verhaal van de Bhagavad Gita over Krishna in de gedaante van god en zijn goede vriend Arjuna, een vedische prins. Al deze verhalen kan ik je vertellen.

  • Leer de chakra’s kennen aan de hand van dans en beweging. Geef daaraan stem aan te geven door middel van mantra’s. Want elk chakra heeft een eigen klank. Ik ondersteun je bij de chakraleer en de bewegingen en klanken die erbij horen.

  • Een dansvoorstelling op basis van een chi qong serie of asana’s (yogaposities). Gecombineerd met toelichting op de oorsprong en het effect van de beweging. Ik voorzie je van die kennis.

Each morning we are born again
What we do today, is what matters most

Buddha

Haal meer uit jezelf met yoga

Haal meer uit jezelf met yoga

Bewust.Yoga: privé en voor kleine gezelschappen

Yoga & cultuur: een logische combinatie

Juist in de cultuur is lichaamsbewustzijn essentieel. Veel artiesten, performers en cultuurmakers hebben daar een aardige portie van opgedaan. Door beoefening van yoga leer je nog preciezer luisteren naar de signalen van je lichaam en geest.

Welzijn van het publiek positief beïnvloeden

In feite begeven yoga en cultuur zich op hetzelfde vlak: uiting geven aan wat er is en je doelgroep positief beïnvloeden. Daarom is een combinatie ook zo logisch. Als het gevolg daarvan is dat wij een groter publiek bereiken en hen aansporen tot meer bewegen, meer reflectie en meer bewustzijn, dan is dat een prachtig resultaat.

Bewegen en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden

BEWUST.YOGA & Marc van Heijningen

Marc van Heijningen is oprichter van BEWUST.YOGA. Een echte Westlander uit een ondernemend tuindersgezin. Betrokken bij kunst & cultuur.

Verder is hij invaldocent bij een yogaschool in Schiedam en geeft hij regelmatig yoga on the Beach.

Hij heeft zelf ervaren hoe yoga hem verloste van blessures en zijn bewustzijn op lichaam en geest vergrootte. In de les is veel aandacht voor juiste (werk)houding, gezonde ademhaling en ontspanning van lichaam en geest.

Iedereen is welkom, je hoeft niet soepel te zijn om yoga te beoefenen.

Marc is erkend yogadocent en aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Yoga past bij iedereen:
voor ontspanning en flexibiliteit
van body & mind

Reacties

Spannen en ontspannen, ademhaling, bewustwoording zowel fysiek als emotioneel, het komt allemaal aan bod in de les. Het rustgevende en weldadige gevoel na de yogales is zo fijn, dat ik alweer uitkijkt naar de volgende les.
Carola

Mooie, bijzondere lessen met goede en duidelijke uitleg van doel van oefeningen.
Jeanet

Het is zo fijn dat Marc met zijn prettige stem ons op rustige wijze door de diverse houdingen begeleid. Ik voel me helemaal onthaast, als ik na de les weer naar huis ga. Heerlijk.
Henny

Marc is een geweldige yogadocent! Hij weet er iedere les weer voor te zorgen dat ik een connectie kan maken tussen hart, hoofd en lichaam. Met daarnaast een flinke portie nuchterheid, maakt dit voor mij een hele prettige yogales.
Liane

Leergierig en open
Enthousiast
Bruisend
Zorgzaam
Gevoelig
Optimistisch
Sociaal
Openhartig
Gezellig

Contact

Dijkweg 127
2675 AC Honselersdijk

T 06 575 458 36
E info@bewust.yoga

Aanmelden & contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.